Cafe Exter

Sinds september 2009 is brasserie "Café Exter" volledig vernieuwd. Of het nu is voor een frisse Stella of een bolleke aan de toog, een snelle snack, een zakenlunch of een uitgebreid diner, bij ons kan je steeds terecht voor kwaliteit.

Ons terras onder de oude lindebomen biedt zowel zonnige als schaduwrijke plekjes, een echte aanrader!

Wij zijn elke dag doorlopend open van 10u. De keuken sluit elke dag om 21.30u.  Wij serveren het ontbijt van 10u tot 12u op zondag en feestdagen.

Historiek Café Exter

Café Exter aan de Eksterlaar in Deurne (Antwerpen) is waarschijnlijk de oudste herberg van Deurne. In 1548 was d'Exterke één van de zeven Deurnese brouwerijen.

Tijdens het Spaanse beleg van Antwerpen (1583-85) werd Deurne bijna volledig platgebrand. Ook d'Exter werd vernield.

In 1621 werd d'Exter heropgebouwd. In 1644 werd ook de herberg opgericht. In 1976 werd Café Exter beschermd als monument. De onmiddellijke omgeving van het café vormt eveneens een beschermd landschap. Een gedenkplaat, aangebracht in 1961 herinnert eraan dat zij Breugel, Conscience en Sleeckx onder haar klanten heeft mogen kennen...

In 2009 werd de zaak volledig vernieuwd door de nieuwe eigenaars en in 2019 werd de zaak geruisloos overgenomen door Nicky Coremans.


Join

THE TEAM


Wij zoeken steeds studenten en flexi personeel om in juli en augustus onze rangen te versterken.
Enige ervaring is wel vereist.

Sollicitaties via e-mail
CV opsturen naar info@cafe-exter.be